23. marraskuuta 2011

Pipareita ja koristelua

Olemme paistaneet tällä viikolla pipareita. Tomas on ollut vähän flunssainen niin hän ei ole ollut hoidossa, joten ajan kuluksi leivoimme ja koristelimme pipareita. Meidän tämän joulun ensimmäiset itsetehdyt piparit.

Minun isäni on tehny minulle tuollaisen leivonta-alustan koivuvanerista. Se on todella kätevä, siinä on reunat ja kaikki, ettei jauhot yms. leviä joka paikkaan. Jauhopurkki on Pentikiltä.


Piparit valmiina koristelua varten
Tässä koristeet Tomaksen käyttöä varten, itse pitäydyin hieman hillitymmässä värimaailmassa. :o)

Tein pipareiden koristelumassan itse tomusokerista ja vedestä. Maustoin massan ananasmehulla, että se maistuisi vähän paremmalta. Huom, eri mehuilla koristelumassaan saa myös eri sävyjä. Punaisella marjamehulla, punertavaa massaa jne. Itse halusin massan säilyvän valkoisena, joten haalean keltainen ananasmehu sopi hyvin. Sitruunamehukin kävisi, mutta sitä ei kaapista tähän hätään löytynyt. :o)

Tomaksen koristeluja varten laitoin massan pieneen lääkeruiskuun, jossa on tarpeeksi pieni reikä, ja sitä on lapsen helppo ja kätevä käyttää koristellessa.

Koristelu puuhissa:
Itselleni laitoin massan pursotuspussiin, jossa oli spritsaus-tylla. Eli kärki, jota käytetään koristekirjoituksissa ja -kuvioissa. Kärki oli juuri hyvä kokoinen pursotukseen. Tarpeeksi pieni. Kaupassa myytävien valmiiden koristelumassojen tuubien kärkeen on todella hankala tehdä tarpeeksi pientä reikää. Mitä pienempi reikä, sitä helpompi koristelua on tehdä, ja lopputulos on siistimpi.
Tomaksen koristelemia pipareita. Ja enkä muuten auttanut yhtään! Annoin vapaat kädet toimia, ja tällaisia niistä syntyi. Ripottelimme vielä lopuksi tomusokeria koristeeksi, että ovat sitten kunnolla makeita! :oD Tomaksen omia suosikkeja olivat nämä pikku pingviinit. Muotit saimme Hesburgerin lastenaterian mukana. Meinasi näiden pingujen käden hieman kärähtää uunissa, ja yksi jo katkesikin, mutta on ne silti niin söpöjä!
Sitten nämä minun aikaansaannokset. Reikäsydämen olen tehnyt kahdella erikokoisella sydän muotilla. Ensiksi tein suuremman sydämen, ja sen jälkeen otin keskeltä pienemmällä muotilla sydämen pois, jotta pelkkä kehys jää. Niitä voisi myös ripustella roikkumaan, esim. joulukuuseen. :o) Koristeena on sokerihelmiä.Enkelin koristeena käytin valkean ja kullan värisiä koristerakeita.

Nami nam. :o)


Helene

4 kommenttia:

 1. Kauniita pipareita olette tehneet:) Suloiset pingviinit. Pitäisikin tehdä taikina ja tehdä taas piparkakkutalo täksikin jouluksi.

  VastaaPoista
 2. Villa Brickyard: Kiitos, minä en ole koskaan tehnyt itse piparkakkutaloa. Ajattelin, että tänäjouluna sitä voisi kokeilla, mutta katsotaan nyt mitä sitä saakaan aikaiseksi. :o)

  VastaaPoista
 3. ihania pipareita! itsekkin oon värkkäilly tässä paripäivää. täytyy kans laittaa kuvia kuhan saa vielä koristeltua :o)

  VastaaPoista
 4. eliisa: Kiitos kiitos, oli niitä kyllä kiva tehdäkin. :o)

  VastaaPoista

Teidän lukijoiden juttujakin on kiva lueskella ja ne lämmittävät mieltä, joten älä epäröi jättää kommenttia! ♥