15. syyskuuta 2013

Pikku WC - Ennen ja jälkeen

Niinkuin jo eilen teille mainitsin, tämän meidän 80-luvulla rakennetun rivitalo-osakkeen alakerran pikku WC oli minulla aluksi oikea inhokki paikka. Meillä on tarkoitus tehdä sinne vähän isompi remontti jossain vaiheessa. Uusia seinäpinnat ja kaikki kalusteet. Mutta koska WC oli minun mielestä niin inhottava paikka niin jotain pientä ehostusta sinne täytyi tehdä, ennen kuin remontin aloitamme, että voin sinne edes mennä!! :oD Niin, aatelkaa, mieluummin nousin joka kerran rappuset ylös yläkertaan kun halusin käydä vessassa, koska se alakerran WC oli niin inhottava paikka! :oDDDD

Varoituksen sana tähän alkuun, että nyt on tulossa tiukkaa tekstiä tästä vessasta enkä tunne yhtään armoa sille, joka on tämän WC-tilan tähän tilanteeseen saattanut. Minähän en sitä siis tiedä, ilmoittautukoon ken uskaltaa! :oDDD

Tähän alkuun siis kuva lähtötilanteesta. Tapetti sävyiltäänhän ei ole mitenkään kauhean kammottava, mutta tuo kuvio?? Ja miksi ihmeessä sitä on täytynyt laittaa ihan joka seinälle?? Siksi varmaan, että saadaan levottomuus maksimoitua, kyllä, niin sen täytyy olla. Ja sitten kun siihen lisää tuon ah, niin ihanan alkuperäisen laatan seinässä niin johan on soppa. Tuon laatan minä oikeastaan ymmärrän, koska juuri tuo sävy oli hyvinkin suosittua 80-luvulla, oli jopa trendikästä aikanaan. Muutenkin tässä asunnossa ei tapetteja valitessa ole kovin paljon ajateltu yhtenäistä linjaa, vaan joka huone on täysin erilainen viereisen kanssa (odottakaapas vaan kun näette meidän pikku eteisen, eli tuulikaapin!). Tämä kulminoituu hyvin tähän pikku vessaan, koska jo silloin kun kävimme katsomassa tätä asuntoa, mietin mielessäni, että miten tämä WC liittyy koko asuntoon yhtään mitenkään. 

Joten, ei muuta kun hihat heilumaan!


Koko asunnossa aiemmin "pientä pintaremonttia" tehdessä minun mielestäni olisi ollut hyvä kiinnittää enemmän huomiota työn laatuun ja erityisesti niihin "pohjatöihin". Miksi tehdä remonttia jos sitä ei tehdä kunnolla? Esimerkkinä taasen tämä pikku WC. Joissain kohdin tapettisaumat eivät olleet ihan osuneen puskuun, joten otin yhdestä saumasta kiinni, ja ajattelin hieman, huom. HIEMAN repiä sitä, jotta näen sen alle. Ja tiedättekös, sain vedettyä kerralla koko vuodan irti seinästä täysin ehjänä! Tuntui, etteivät ne olisi olleet kiinni seinässä millään. Osin syykin löytyi alta. Tapetti oli laitettu suoraan lasikuitutapetin päälle! Ja kaikista parasta oli se, että edes naulakoita ei ollut viitsitty irroittaa seinistä kun tapettia oli laitettu. Oliko siistin näköinen leikkaus tapetissa naulakon ympärillä?? No arvatkaapa....voin kertoa ettei ollut! Itse olen kyllä sitä mieltä, että olisi hieman helpompaa tapetoida ihan tasaista ja paljasta seinää, ettei siinä olisi sentään mitään naulakoita, joille täytyisi leikata reiät tapettiin. Ilmeisesti tämän tapetoijan mielestä naulakon ruuvaaminen seinästä olisi ollut paljon työläämpää. 

Seuraavaksi tilannekuva, jossa olen repinyt tapetit irti seinistä, joiden alta paljastui siis valkoiseksi maalattu lasikuitutapetti. Lisäksi olen pohjamaalannut välitilan laatat. Pohjamaalasin laatat Tikkurilan Otex-tartuntapohjamaalilla, jota oli jäänyt edellisistä projekteista. Tässä vaiheessa en sen kummemmin suunnitellut, että minkä värinen laatasta tulee vaan päätin maalata sen väliaikaisesti sillä mitä kaapista löytyy, kunhan saan sen oranssin ruskean siitä pois.


Valmis väliaikainen pikku WC! 

 Matto: Pappelina Viggo One mud/vanilla (Country Whitesta)

Minulta onneksi löytyi kaapista purkin pohja tällaista vaaleaa harmaan beigeä maalia, jolla maalasin välitilan laatat. 


Niin pienellä vaivalla tästäkin vessasta sai sellaisen johon voi edes kävellä sisään, ettei tarvitse ovelta kääntyä takaisin! :oD


Muuten hieman kolkkoon tilaan saa pehmeyttä ja kodikkuutta ihanilla tekstiileillä ja muilla pikku sisustusjutuilla.
Tarkempaa kuvaa maalatuista laatoista.Tämän muutoksen hinta oli 0€, koska tarvittavat maalit löytyi jo valmiina. Ja hyvää tuuriakin oli, että päälimmäisen tapetin alta paljastui suht siisti ja neutraali valkoinen lasikuitutapetti. Lasikuitutapetin löytymisestä en kuitenkaan sen enempää ole innoissani jatkoa silmällä pitäen!! Kun sen reunasta ottaa kiinni niin se ei tunnu lähtevät ihan niin hyvin pois!! :oDD  Seinissä olleet muoviset naulakot heitin pois ja ruuvailin pyyhkeelle kivan metallisen koukun, jonka irroitin keittiöstä, missä on viljelty erilaisia koukkuja ja ruuveja jokainen tyhjä kohta täyteen, ha haa!! :o))))

Tällainen pikku muutos täällä. Itse olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen ottaen huomioon, ettei tätä muutosta varten täytynyt tehdä mitään lisähankintoja. Ja erityisesti olen tyytyväinen itseeni, että tein tämän alusta loppuun asti täysin itsenäisesti omin pikku kätösin ja vieläpä hyvin nopealla aikataululla.  :o)))) 

Mitä mieltä te olette muutoksesta ?


Helene

17 kommenttia:

 1. Kaunis lopputulos, hillitty ja klassinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SatuMaria! Tämä todellakin hieman hillitympi versio miellyttää omaa silmääkin enemmän. :o)

   Poista
 2. Hih, aika levoton tosiaan oli tapetin kuvio :) oikein kauniin lopputuloksen sait kuitenkin luotua maalilla, todella hienoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Johanna! ♥

   Levottomuuden tunnetta lisäsi vielä se, että miten se näkyi peilistä vastakkaiselta seinältä! :o)))

   Poista
 3. Oikein hyvältä näyttää. Tuo pissanruskea - anteeksi kielenkäyttöni - kaakelin tökki minunkin silmiini tosi paljon :)

  Onhan se hyvä, että on kaksi wc-tilaa ettei tule ruuhkaa. Oikein onnistunut muutos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos Marjo. Joo, pissanruskea käy kuvaamaan tuota oikein hyvin! :oD Eihän se tosiaan mikään silmää hivelevän kaunis ollut.

   Kaksi vessaa on tosi hyvä juttu kun meitäkin on jo 4. Meillä oli kaksi vessaa jo edellisessäkin kodissa niin siihen jo tottui. Ei ehkä olisi pärjännyt enää yhdellä kun oli tottunut kahteen. :o)

   Poista
 4. Ja lopputulos on TOOOOOSI kaunus...niin sitä saa vähälläkin "rahalla" mieleisen muutoksen....tykkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon PikkuBertta! Kiva kuulla, että muutkin pitävät tästä muutoksesta. :o)

   Tosiaan, aina ei tarvitse suuria summia muuutoksiin. Täytyy vain olla hitusen rohkeutta lähteä toteuttamaan niitä. :o)

   Poista
 5. Torel kaunis lopputulos ja kiva tuunaus, on kyl iha ku eri vessa hah ♥ Kiitos aijemma postauksesi, perusteellisest vastauksest mu kysymykse ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Johanna! ♥

   Hyvä, että vastaukseni selvensi asiaa. :o)))

   Poista
 6. Kyllä sinä osaat, tosi hieno pienellä vaivalla. Harva uskaltaa laittaa Pentikin porot vessaan, koska suomalaiset laittaa yleensä just siihen paikalle kaiken, mitä kaupassa sanotaan. Ei uskalleta rikkoa normeja. Lisäksi toi matto on aivan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! ♥
   Joo'o, se on totta, että suomalaiset ovat huonoja rikkomaan normeja, mutta onneksi kehitys on kuitenkin parempaan suuntaan.

   Minä olen niin hurahtanut tähtiin ja just noihin Pappelinan mattoihin. Meiltä löytyy noita tähtimattoja vielä kolme lisääkin, hih! :o)))))

   Poista
 7. No doubt about you. You are a clever interior decorator.
  Aussi-mummo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you again Aussi-mummo! Good to hear, that you like my decorations. :o)

   Poista
 8. Tosi kivan näköinen nyt tää pikkuvessa!

  VastaaPoista
 9. Joo-o, olipa aika kauhea tuo pikku vessa. Nyt se sitten näyttää tosi kivalta, on tietysti ihan sun tyylinen!
  -P-

  VastaaPoista

Teidän lukijoiden juttujakin on kiva lueskella ja ne lämmittävät mieltä, joten älä epäröi jättää kommenttia! ♥