17. maaliskuuta 2012

Kuorrutetut banaani-suklaamuffinssit

Sain kerran ystävältäni Eliisalta yhden lahjan mukana tiskirätin. Siinä tiskirätissä oli tämä aivan ihana suklaisten muffinssien ohje. Kuorrutuksen olen lisännyt siihen itse. Nämä ovat todella helppoja tehdä, sillä taikinan valmistukseen ei tarvitse edes sähkövatkanta tms.




2 munaa
2 dl fariinisokeria
1 dl leivontakaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
100 g sulatettua voita
2 dl vaniljakastiketta
1 banaani soseutettuna
1 dl rouhittua tummaa suklaata

Kuorrutus:

1 pkt (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
100g huoneenlämpöistä voita
1 pkt (500g) tomusokeria

Ihan täyttä pakettia ei tomusokeria tarvitse laittaa, siitä tulee hieman liian tönkköä. Itse olen laittanut n. 460 g. Ja että kuorrutuksesta tulee tuollaista suklaisen näköistä niin olen korvannut yleensä puolet (250 g) tomusokerin määrästä valmiilla kaakaotomusokerilla. Silloin muffinsseista tulee TOOOOSI suklaisen makeita. Minä tykkään! :o) Tällä kertaa minulla oli kaakaotomusokeista vain jämät jäljellä, sitä oli noin 100g. Silti kuorrutukseen tuli kiva pieni suklainen maku.


Sekoita jauhot keskenään isossa kulhossa. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita puuhaarukalla. Jaa taikina vuokiin ja paista 190 asteessa noin 20 minuuttia. (Outo lämpötila, mutta itse laitan uunin lämpenemään hieman alle 200 asteeseen.)

Mittaa kuorrutuksen tuorejuusto kulhoon. Vatkaa seos ilmavaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon voi ja jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista. Lisää tomusokeri ja vatkaa seos sileäksi pienellä nopeudella. Levitä tai pursota kuorrutus jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristeluun olen käyttänyt Dr. Oetkerin Princess Lillifee koristekuvioita.

Erisävyiset pinkit silikonivuoat ovat Prismasta.

Eilisillä täydellisten naisten kahveilla oli tarjolla myös mm. näitä suklaasydämisiä pikkuleipiä, joiden ohje löytyy täältä.



Herkkuohjeet jatkuvat vielä...siihen asti, heippa! :o)

Helene 



5 kommenttia:

  1. Uu, miten herkullisen näköisiä tarjottavia! Lähteekö cupcaket hyvin noista vaaleanpunaisista vuoista (huh, mikä sana!) irti vai onko sulla vielä paperivuoka tuolla mukana? Mulla on ollut kamalia ongelmia oman silikonisen vuokani kanssa: arvaa, mitä kävi runebergin tortuille.. Btw..ollaan tulossa niille seuduille pääsiäisenä. Puss och kram!

    VastaaPoista
  2. Hahaa, voin kuvitella torttujen kohtalon, koska itselläni on myös sellanen silikoninen vuoka jossa on useampi paikka muffinsseille :oD, onpas vaikeaa selittää, mutta ymmärsithän silti mitä tarkoitan? :o) Siis vähän niinkuin sellainen silikoninen muffinssi"pelti". Ja ne muffinssit vaan hajos kun mä aloin niitä sieltä ottamaan pois. Mutta nämä vuoat ovat toista maata, lähtevät tosi hyvin pois eivätkä levahda sillä tavalla kuin tavalliset paperivuoat (totta turiset, kauhea sana taivuttaa! :oD), eikä näissä ole paperivuokaa sisällä, suosittelet! Ja nämä ovat vielä niin nättejäkin laittaa tarjolle, hih!

    Mekin ollaan sillä seudulla Pääsiäisenä! ;o) Näkymisiin silloin! :oD

    VastaaPoista
  3. Niin ja piti vielä sanoa, että nämä eivät ole cupcakeja, koska niissä kuulemma täytyy olla jokin tietynlainen taikina, että niitä voidaan kutsua cupcakeiksi (olipahan tuokin taivutettava!). Pelkkä kuorruttaminen ei siis tee muffinsseista kuppikakkuja, harmi! :oD

    VastaaPoista
  4. Nam mikä resepti:=)
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Kiitos, nämä vievät kyllä kielen mennessään. :op
    Mukavaa viikkoa myös sinne päin! :o)

    VastaaPoista

Teidän lukijoiden juttujakin on kiva lueskella ja ne lämmittävät mieltä, joten älä epäröi jättää kommenttia! ♥