24. helmikuuta 2012

Juhlaan valmistautumista

Voi tätä juhlaa olenkin odottanut koko alku vuoden. Kyseessä on siis Karjalan Jääkäripataljoonan perinnepäivä. Pataljoona on Pohjois-Karjalan Prikaatin alaisuudessa oleva joukkoyksikkö, joka koostuu monista perusyksiköistä, esim. jääkärikomppania, kranaatinheitinkomppania...jne.

Tällä kertaa, (koska tätähän ei siis yleensä tapahdu koskaan!!) minulla on mekko jo ennestään valmiina juhlaa varten!Sotilaat pukeutuvat juhlaan harmaaseen univormuunsa M58, joka vastaa siviilissä tummaa pukua. Kuvia puvusta löytyy tämän postauksen lopusta. Etiketin mukaan pukukoodi "tumma puku" tuo naisille hyvinkin laajan skaalan mitä juhliin laittaa päälle. Siististä housupuvusta aina pitkään iltapukuun saakka. Joten kannattaa etukäteen ottaa selvää juhlan luonteesta ja järjestävän tahon toiveista, mikä asu olisi juhlaan soveliain. Toki juhlan kellon ajallakin on merkitystä.

Itse nämä juhlat jo moneen kertaan käyneenä tiedän, että tässä tapauksessa naiset pukeutuvat lyhyeen juhlapukuun. Minun mekkoni on hankittu viime kesänä meidän ystävien häihin, joten pääsen uusiokäyttämään sen näissä juhlissa, kivaa, koska pidän mekosta tooooosi paljon! :o) Kun kyseessä ovat prikaatin tai pataljoonan juhlat, en KOSKAAN pukeudu samaan pukuun kahtena vuonna peräkkäin, en ehkä vielä joka toinenkaan vuosi, enkä ehkä vielä senkään jälkeen, mutta muutaman vuoden päästä voi aloittaa uusinta kierroksen. Kyllä, minulla on erilaisia mekko PALJON!! :oD  

Tässä mekkoni :o) : 


Mekko on väriltään violetti, niskalenkki malli, jossa röyhelöjä riittää!


Mekkoon kuuluu myös pieni bolero. Niin kätevää, että tällainen tulee mekon kanssa, ettei tarvitse lähteä etsimään mitään erillistä juttua hartioille.


Sitten asusteet, kengät ja laukku. Myös ne löytyvät valmiina kaapin kätköistä. Mutta nyt on jo valinnan vaikeus. Tässä ensimmäinen vaihtoehto, aivan super ihanat biancon mustat juhlakengät, joissa on mekkoon sopivat ruusutkin, MUTTA niissä on hieman liian korkea korko, joka mietityttää, että jaksaako niillä seisoa tarpeeksi kauan.Toinen vaihtoehto olisi sitten nämä vaaleat kengät ja vaalea laukku. Nämä eivät olisi niin ilmeinen valinta mitä mustat. Mutta nämä kengät ovat kuin aamutossut jalassa, aivan ihanat!


Jottei valinta menisi aivan liian helpoksi niin on vielä kolmas vaihtoehto. Nämä olivat minulla myös prikaatin vuosipäivän juhlassa marraskuun lopulla. Minulta löytyy ruusulaukku myös mustana. :o)


Tässä vielä vaihtoehdot yhdessä. Mikä teidän mielestänne olisi paras?


Luulen, että päädyn jompaan kumpaan näistä vaihtoehdoista, mutta ehdottakaa silti! :o)


Tässä puvut odottamassa huomista. Jotenkin pidän enemmän tästä harmaasta univormusta kuin siitä "hienommasta" mustasta, josta löytyy kuvia täältä, Prikaatin vuosipäivän juhlasta. Ehkäpä siksi, että tämä näyttää enemmän sotilaallisemmalta...

 

...Suomen lippuineen ja kaikkine muine merkkeineen, hih :o)


Tänään kävin myös kampaajalla värjäämässä hiukseni huomista varten. Tykkään sävystä tosi paljon ja kampaaja laittoi hiukseni tällä tavoin kivasti puoliksi kiinni. Älkääkä nyt vain ajatelko, että tuossako se huominen kampaus nyt sitten on, ei, kampausaika on varattu huomiselle erikseen, heti kynsihuollon jälkeen! :oD 

 
Palataan huomenna vielä juhlan ennakko tunnelmiin kampauksen ja kynsien muodossa! Ja muistakaahan antaa äänenne "kenkägalluppiin"! ;oD
 
 
Helene

7 kommenttia:

 1. Ehdottomasti biancon mustat juhlakengät! Aivan ihanat :)
  Puku on myös tosi kaunis. Ihanaa juhlaa, nauti! <3

  -Pilvi

  VastaaPoista
 2. Voi, harmittaa jo valmiiksi ettei pääse paikalle. Varsinkin kun katselee sinun juhlavalmistelukuvia täältä blogista. Mie annan ääneni käytännönläheisenä ihmisenä beigelle setille. Kokemuksesta tiedän, että mikään ole ärsyttävämpää kuin yrittää notkua hengissä koko juhlailtama (laina)kengillä, joissa epämukava olla. Ja sie oot taas niin nättinä menossa juhliin. Ihanaa iltaa!

  VastaaPoista
 3. Noi Biancon ruusukengät ehdottomasti. Kyllä sinä sen verran jaksat kipitellä ;)

  VastaaPoista
 4. Ensimmäistä kertaa täällä ja heti kommentoimaan :-)
  Laittaisin vaaleat kengät ja laukun vaikka olenkin hyvin mustavoittoinen omissa valinnoissani, mutta jotenkin ne näytti minun mielestäni parhaimmilta yhdessä :-)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommenteistanne! Äänenne menivätkin tasan. Huomisessa postauksessa sitten selviää, että kumpaan settiin päädyin! :o)

  Kiva Sabuska, että päätit jättää kommentin! :o)

  VastaaPoista
 6. Moi!

  Löysin tämän blogin googlen kautta ja nyt on pakkoa kysyä sinulta kokeneelta neuvoja =D

  Minua pyydettiin prikaatin juhliin "aveciksi" ja en todellakaan tiedä noista juhlista mitään.

  Eli miten sinne pitäisi pukeutua? Pitäisikö käydä kampaajalla jotta saisin kampauksen? ymym

  Voisitko antaa neuvoja tietämättömälle? :D

  Jos viitsit niin vastaa vaikka spostiini: mhiirvonen@luukku.com

  Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Voi kiitos kommentistasi ja kiitos kysymyksistäsi, autan oikein mielelläni! :o)

   Olenkin lähettänyt sinulle jo sähköpostia asiasta.

   Poista

Teidän lukijoiden juttujakin on kiva lueskella ja ne lämmittävät mieltä, joten älä epäröi jättää kommenttia! ♥