23. helmikuuta 2012

Viime viikonlopun tunnelmia ja arvonta vinkki

Tässä vielä pienen postauksen verran tunnelmia viime viikon lopulta. Tämä piti tehdä luonnollisesti jo silloin, mutta olimme sunnuntaina juhlimassa ystäviemme tyttären 3-vuotis syntymäpäiviä ja sinnehän se kamera sitten unohtui - kuvineen päivineen, koska en ollut ehtinyt lataamaan niitä koneelle ennen sitä. Eilen kävimme sitten heidän luonaan uudestaan kyläilemässä, kameran haku reissulla. :o)

Mutta viikonloppuun muuten. Lauantaina kävimme kaupungilla shoppailemassa ja ruokakaupassa alkoi tekemään mieli pizzaa aivan mielettömästi, joten sitähän sitä sitten tehtiin. Kauppareissulta kotiutui myös kukkia, taas. Ja minkä värisiä? No tietenkin vaaleanpunaisia!! :oD


Olohuoneeseen ostin jo siellä ennestään olleeseen ruukkuun kaksi vaaleanpunaista kerrottua tulilatvaa. Tällä kertaan en istuttanut kukkia siihen, vaan laitoin ne sinne helposti omine ruukkuinensa. 
Aikaisemmin tammikuun alkupuolella kerroin, että seuraavat prikaatin juhlat ovat tulossa. Pikkuisen huijasin, nimittäin kyseessähän on tällä kertaan pataljoonan juhla. Pohjois-Karjalan Prikaatin alaisuudessa toimii oma joukko yksikkö, Karjalan Jääkäripataljoona. Lauantaina vietämme siis pataljoonan perinnepäivän juhlaa. Siihen valmistautumisesta tulee juttua huomenna. :o)

Lopuksi vielä mainitsen siitä arvonnasta. Entisen opiskelukaverini Markon blogissa, Marko Kristian on aivan ihana Riviera Maison arvonta!! Osallistumaan pääset tästä. Pitäkäähän kiirettä, sillä arvonta päättyy 29.2.

Palataan siis huomenna juhlavalmisteluihin, pukua, asusteita yms. ihanaa!! Lähden tästä vielä hakemaan sitä miekkosta junalta.

Hauskaa illan jatkoa!!


Helene

12 kommenttia:

 1. Mullakin blogissa sisustamiseen liittyvä arvonta, käyppäs kurkkaamassa! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, käyn kurkkaamassa! :o)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Helene, kivasti olet kirjoittanut! :--)

  Hyvää viikonloppua sinne!

  -M

  VastaaPoista
 4. PS. Lisäsin blogisi listalleni pienellä kuvakkeella! :-)

  -M

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos paljon Marko!! Mukavaa viikonloppua myös sinne teille! :o)

  VastaaPoista
 6. Hehee.. pikkuisen väsyneenä hihittelen itselleni, kun hetken meni miettiessä, mitä hitsin eroa onkaan prikaatilla ja pataljoonalla (kyllä vaan, sinä selitit sen tekstissä). Ja jos on joukkoyksikkö, niin miksi sanoa pataljoonaksi. Pataljoona kuulostaa joltain, johon kuuluvat tekee soppaa. Ihanaa kuitenkin, että teillä on taas juhlahumua tiedossa. Sulla tuskin on mitään päällä, mikä vivahtaakaan kansallispukuun, vaikka onkin kyseessä pataljoonan perinnepäivät..voisin veikkailla ;);)

  VastaaPoista
 7. :oD Sen takia, koska sen joukko yksikön nimi on Karjalan Jääkäripataljoona, siksi puhutaan pataljoonasta, erilaisia ja -nimisiä joukko yksikköjähän on myös muualla Suomessa. Pohjois-Karjalan Prikaatihan on sitten joukko-osasto ja sen omalla nimellähän siitäkin puhutaan. Tämä on vähän sama asia kuin puhuttaisiin esimerkiksi ystävistä pelkkinä ystävinä eikä heidän oikeilla nimillään. :o)

  Mut joo tää on vähän sellainen asia, että kun itselle on niin itsestään selvää niin ei hoksaa sitä ettei välttämättä muut ymmärrä. Ehkäpä mä avaan tätä asiaa tuossa seuraavassa jutussa hieman myös muillekkin. :oD

  Juu ei, minulla ei oli mitään kansallispukuun vivahtavaa!! :oD :oD Kohta sen näet ;o)

  VastaaPoista
 8. Kuule olisin tälläst kysyny ku sul näyttää olevan, kattaukses tota kaunist Pentiki Vanilijaa ♥ Et mitä kokoa noin sun ruokkalautase on ja onk ollu laadukkaat käytös ? Olen ostamas uude arkilautaset ja toi vanilija on kyl todel kaunis ♥ Mut ruokkalautasii oon kaks kokoo eli 24 ja 28 ja toi isomppi on meijän astianpesukoneesee vähä turha suuri ;)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommentistasi Johanna. Meillä tosiaan on koko astiasto tuota Vaniljaa. Saimme sen häälahjaksi. Meillä nuo ruokalautaset ovat ne isommat, koska silloin 5 vuotta sitten ei ollut vielä sitä pienempää kokoa. Itsekin vähän mietiskelen sitä josko hankkisi niitä pienemmän kokoisia ruokalautasia arkikäyttöön. Meillä nuo isommat mahtuvat hyvin astianpesukoneeseen, joten ei sen puolesta ongelmaa.

  Ja siitä laadusta, astiasto on aivan loistava. Meillä on tosiaan ollut astiasto 5 vuotta eikä vielä yksikään kuppi tai lautanen yms. ole mennyt rikki vaikka niitä on vahingossa tullut kopsuteltua milloin mihinkin. :oD Meillä astiasto on jatkuvasti arkikäytössä ja kestää hyvin. Ei tarvitse käsitellä "silkkihansikkain". ;oD

  Ja astiastohan on todella kaunis, joten suosittelen lämpimästi. ;o)

  VastaaPoista
 10. Kiitos nopiast vastauksest ♥ Noi vanilijat on todel kauniit ja ite olen kuolannu niit jo mont vuot. Tääl on se tehdas myymälä ja niit 2-luokan lautassii kokoa 24 cm saa 15.75 e ku normi hintta on 21.- e. Yleens niis ei kyl mittä eroo ol ykköslaatuun, mut siel kaupasha sen sit näkke. semmost viel mietin et onk sul ne tavallise syvät lautaset vai ne kipot 0.4 dl soppaa vartte ? Jostain syyst mä tykkään enemmä tommosist kipoist syödä soppa ja on muutenki monikäyttösemmät. Mut ku noi vanilijan kipot on aik pienet ku esim, teemas ne on hiukka isommat. Eli sul ei ol tullu mittä naarmui niihi lautassii haarukoist ym ? Mun tosiaa toine vaihtoehto on se teeman valkone ja olis ny viel tarjoukses 6.- kpl mut on iha eri tyyppine ku toi vanilija. Mitäs sä tuumaat asiast ? Tervetuloa kans, meil päi ♥

  VastaaPoista
 11. Tällä kertaa tämä vastaaminen nyt sitten kestikin! :oD Tuossa 2-laadun Vaniljassa kannattaa sitten kiinnittää huomioita (varsinkin lautasissa), että siitä tulee hyvin suureksi osaksi 2-laatua sen takia, että kuviota tehdessä muotti on ollut jollain tavalla vinossa, ja se näkyy kyllä, ja lautasissa tietenkin kaikkein selvemmin, joten kannattaa vähän sillä silmällä sitten valita mitkä yksilöt valitsee.

  Meillä on ne tavalliset syvät lautaset ja olen kyllä tykännyt käytössä, koska kun ne ovat niin "laakeat", niin esim. lasten iltapuurot jäähtyvät niissä tarpeeksi nopeasti syömäkelpoiseksi. :o) Meillä on ne 0,4 dl kipot sitten jälkiruoalle. Murojen syöntiin ja lastenruokien lämmittämiseen myöskin hyvät, mutta ehdottomasti liian pienet varsinisen keittoruoan syöntiin. Tarkoitathan sopalla keittoa? Hih, kielimuuri! :oD

  Lautasiin ei ole jäänyt jälkiä, mutta jos oikein sillä tavalla katsoo lautasen pintaa valoa vasten niin saattaa lasituksen pinnasta heijastua pieniä jälkiä veitsellä leikkaamisesta, mutta eivät siis oikeasti mihinkään näy!! :oD

  Itse olen välillä pohtinut sitä valkoista Teemaa meille ns. arkiastioiksi, mutta totesin sitten, että kun kerran on yksi just niin ihna astiasto mitä käyttää niin turha hommata toista, mutta sinähän mietiskelet näiden kahden väliltä. Olen edelleen Vaniljan kannalla. Varsinkin jos olet jo monta vuotta kuolannut niin sä saat vaan sillä halvemmalla hinnalla Vaniljan korvikkeen ja kuitenkin haikailet sen jälkeen vielä Vaniljan perään. ;o)

  Sinä taidan asustella tuosta sinun murteesta päätellen jossakin Varsinais-Suomessa päin? Tunnistin sen, koska siskoni on asunut perheensä kanssa Salossa jo reilu kymmenen vuotta, joten siellä päin on tullut käytyä useammankin kerran, seuraavaa kertaa odotellessa! ;o)

  VastaaPoista
 12. Kiitos ja kumarrus ♥ Pentiki myyjä sanos et ei niis mittä eroo huomaa onks kakkost vai ykköst, mut sithä sen näkke ku sin putiikkii menee. Olin eile menos mut oli just menny kii :( Juu soppa on keitto :) Kyl tosiaa ne kipo on liia pikkase soppalautasiks, et olen täysin samaa mielt siin asias ♥ Meil on parempan astiastona Englantilaise Port meijorin pomonat ja ne on kyl ihanat ♥ Nyt tosiaa haluan uuret, arkikäyttöön tulevat astiat ♥ No mun täytty ny vaa sit viel miettii, ku kummaski on omat hyvät puoles ♥ Olit kiltti ku kerroit, mielipitees mul ♥

  Tosiaa olen Turkkulaine, tois puolt jokke ♥

  VastaaPoista

Teidän lukijoiden juttujakin on kiva lueskella ja ne lämmittävät mieltä, joten älä epäröi jättää kommenttia! ♥