6. maaliskuuta 2013

Kevättä rinnassa


Kotiuduimme reissusta maanantaina. Kävin eilen olemassa yhden päivän töissä ja tänään minulla olikin sitten taas vapaapäivä! :o) Aivan ihana päivä, koska sää oli taas niin ihanan keväinen vaikka kylmää olikin luvattu tulevan. Kun aurinko alkoi pilkahtelemaan pilvien välistä niin päätin, että nyt on saatava kotiinkin hieman keväisempi fiilis! 

Ei muuta kuin (lähi)Plantageniin kevätkukka ostoksille. Plantagen oli kyllä pieni pettymys koska kaipasin helmililjoja tosi kovasti, mutta siellä ei ollut ainuttakaan. Samoin kun heidän suuressa ulkona roikkuvassa mainoksessaan lukee jotenkin, että kevät on esikoiden aikaa tms. ja kuvassa ihana värien kirjo kauniita esikoita, mutta koko myymälästä ei kuitenkaan löydy esikon esikkoa!! Tylsää, sanon minä! Mutta ei sieltä kuitenkaan ihan tyhjin käsin tarvinnut kotiin lähteä.


Tein kukista nopean ja helpon asetelman sydämen muotoiseen koriin olohuoneen pöydälle. Tete-a-tete narsissi, valkoinen kellokukka(?) ja kodinonni. Lisäksi narsisseja löytyy sen kolme kappaletta muualtakin kotoa! :o)Toinen asia mistä huomaa, että kevät on saapumassa on se kun minä innostun käsitöistä!! Neulomisesta, virkaamisesta, ompelemisesta yms. 


Tällä kertaa virkkaamisesta. Virkkaaminen on minulle aika uusi tuttavuus. Olen kyllä neulonut kaikenlaista, ja ommellutkin, mutta olen osannut virkata vasta vajaa kaksi vuotta kun pyysin anoppiani opettamaan minua. :o)
Taidot eivät vielä ole kovin kummoiset, mutta perusjutut onnistuu. Nyt ajattelin virkata poikien huoneeseen viirinauhan.


Neulon "viirit" ylijääneestä superpehmeästä Sirdar Snuggly baby bamboo- langasta. Ostin näitä lankoja kaksi vuotta sitten keväällä ennen kuin Topias syntyi ja neuloin näistä hänelle pehmoisia juttuja. Minulla oli tarkoitus silloin neuloa näistä samoista langoista jotakin myös Tomakselle, mutta se sitten jäi, ja nyt pääsen hyötykäyttämään nämä langat! Sävyt langoissa ovat juuri oikeanlaiset! :o)


Ja eikun koukku viuhumaan! Ohje viirinauhan kolmion tekemiseen on toooosi helppo, laitan sen tulemaan teille hieman myöhemmin kunhan saan enemmän valmista aikaan. :o)


Kun neulomis ja virkkuu vimma saa yliotteen, niin yleensä tulee myös nopeasti valmista aikaan! Onneksi, koska olen välillä myös aika malttamaton ja kohta onkin jo monta työtä aloitettu, mutta mikään ei valmistu koskaan!! :oD Käykö teille muille koskaan näin? :o) 
Uskon, että tämän saan tehtyä alusta loppuun asti, ja vieläpä ripustettuakin paikoilleen, koska nyt on kyseessä niin yksinkertainen homma. Yksi kolmio valmistuu suht nopeasti ja jos kyllästyttää niin voi vaihtaa toiseen väriin! :o)
Jospa tässä käsityö innostuksessa vaikka valmistuisivat ne ruokapöydän tuolien päällisetkin! :oD


Nautin tästä vapaapäivästä valtavasti, ihanaa kun kevät tulee! Toivottavasti aurinkoiset päivät jatkuvat vain!

Aiheuttaako alkanut kevät teissä muissakin jotain actionia? 
Saatteko tekin virtapiikin kun kevään ensimmäiset ihanat lämmittävät auringon säteet tulevat? :o)

Ihanaa viikonjatkoa kaikille, minulla se meneekin loppuun asti töissä ollessa! :o)


Helene

p.s. Palaan viikonlopun juhlatunnelmiin tuota tuonnempana kun saan loput kuvamateriaalista kasaan. ;o)
4 kommenttia:

 1. Ihanaa kun aurinko paistaa. Mulla on huonekalujen pyöritysvimma aina keväisin. Käsityöt liittyy siihen läheisesti, koska uudella paikallaan olevat mööpelit tarvitsevat tietysti uudet tyynyt, verhot jne. Myös tytöille houkuttaa ommella mekkoja. Ja kohtahan saa taas iskeä sormet nykyäänkin. Ihanaa. Vaikka mitä ideoita on jo pihaankin. Valitettavasti kuulun myös siihen harvinaiseen ryhmään, jota kevät armottomasti väsyttää. Voisin vain nukkua ja nukkua... Ja sitten tunnen syyllisyyttä kun kauniit päivät valuvat hukkaan. Onneksi jakso kestää vain pari-kolme viikkoa. Nyt aletaan olla jo voiton puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan aluksi, anteeksi että vastaus tulee näin kamalan viiveellä!

   Kyllä, myös sisustus alkaa näin keväällä herätä talviunilta, ja itselläni ainakin tekee mieli kirkkaita ja piristäviä värejä sisustukseen. Keltaista, pinkkiä jne.... :o)

   Kieltämättä kyllä tunnistan pienen kevätväsymyksen myös itsessäni, mutta tänä keväänä olen ollut kyllä harvinaisen pirteä! :o) Pirteää kevään jatkoa sinnekkin siis! :o)

   Poista
 2. Meillä on koti saanut täydellisen muodonmuutoksen, koska olen uusinut melkein kaikki matot ja sohvakin on tulossa :D Että kyllä se kevät saa pesäpuuhat käyntiin. En ole kovin hyvä käsityö-ihminen, joten puikot oysyy kiltisti kaupan hyllyllä, ehkä sitten joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut myös sinulle kun vastaaminen on kestänyt näin kauan.

   Ihanaa miten olet laittanut kotia uusiksi! Mekin ostettiin uusi sohva alkuvuodesta, ja on se vain niin ihanan uusi tuon vanhan reuhkan rinnalla!! :oD

   Niin, eihän sitä tiedä jos käsityökärpänen puraisisi myös sinua. ;o)

   Poista

Teidän lukijoiden juttujakin on kiva lueskella ja ne lämmittävät mieltä, joten älä epäröi jättää kommenttia! ♥