25. helmikuuta 2013

Mekko pohdintaa


Kerroinkin teille taannoin, että seuraavat juhlat ovat tulossa ihan piakkoin. Kyseessähän on siis Karjalan Jääkäripataljoonan perinnepäivä. Kun kerroin tulevasta juhlasta, hehkutin teille sitä, että tällä kertaa on puku valmiina, asusteineen kaikkineen. MUTTA....ai jai jai, tämä kuuluista mutta!! Mekosta, jonka ajattelin laittaa, oli vetoketju mennyt rikki. Sillä tavoin, että se vedinosa oli irronnut toisesta puolesta. No, ei hätä tämännäköinen...mekko vain meidän ompelijalle korjattavaksi ja sillä sipuli, MUTTA kun sain sen takaisin korjattuna ja sovitin sitä, niin puku tuntui hieman liian tiukalta (tämä oli odotettavaa, koska olin edellisen kerran pitänyt pukua ennen kuin aloin odottamaan tätä meidän toista lasta), mutta ei se vielä mitään kun vetoketju sitten otti ja ratkesi keskeltä auki!! Tämähän ei millään tavoin ollut siis meidän ompelijan vika, vaan yksinkertaisesti halpismekkoni vetoketju oli ns. laiskistunut. Ja voi olla, että mekossa oli täyttöäkin hieman liikaa!! :oD 

Siis, vetoketjun "hampaat" irtosivat toisistaan, vetoketju ei revennyt kankaasta. Avasin vetoketjun ja suljin sen uudestaan....tällä kertaa se ei ratkennut. Sovitin pukua vielä saman päivän iltana toistamiseen => vetoketju ei ratkennut. MUTTA, entäs jos se ratkeaa kesken juhlan?!?! Sepä olisi noloa...sanoisinko! Nyt puhutaan sellaisista riskitekijöistä, että pelaan varman päälle, ja siirryn suunnitelmaan B (mitä ei kyllä ennakkoon ollut, mutta nytpähän on!) ja alan katsella töissä meidän juhlavampaa vaatevalikoimaa "sillä silmällä". Ei muuten, mutta kun juhla on tulevana lauantaina, ja lähdemme kohti kotiseutua Pohjois-Karjalaa jo torstaina, niin tunnen jonkinlaisen kiristyvän lenkin kaulassa pikkuhiljaa tämän asian suhteen!! Kääk!!

Noh, ei muuta kuin sovittelemaan ja lopulta minulle jäi kuin jäikin käteen jopa kolme eri vaihtoehtoa, johon rakkaat lukijani haluaisin teidän mielipiteenne. 

Vaihtoehto nro. 1
Ewa i Wallan hame, sekä Odd Mollyn paita. Korut Våga.
Työkengät: Calou, eivät pääse juhliin. :o)


Vaihtoehto nro. 2
Sama paita kuin edellä, mutta eri hame, Ewa I Wallaa kuitenkin. Lisäksi paidan alla Odd Mollyn pitsitoppi.Vaihtoehto nro. 3
Edelleen sama Odd Mollyn paita, nyt se vain on puettuna Ewa i Wallan mekon alle. Samat korut Vågalta.


Mekossa on takana ihana nyöritys.Mitäpäs sanotte? :o))) 
Olipa valinta näistä sitten mikä hyvänsä, laitan asun kanssa samat kengät ja laukun mitkä olivat minulla myös Pohjois-Karjanlan prikaatin vuosipäivän juhlassa marraskuussa. Niistä löytyy kuvia täältä ja täältä.

Toivoisin paaaljon teidän mielipiteitänne, ja mahdollisimman nopeastikin vielä, kiitos!! :o))))


Helene

20 kommenttia:

 1. kolmonen olis upeita yksityiskohtia teemaan aopivasti nyöritys ja applikointi..ykkösen hame on niin kaunis.mukavaa juhlaa!:).sä tiiät parhaiten vuosien kokemuksella juhlista mikä on sun asusi sinne.luota omaan makuun.:).-Johku-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tottahan toki teen lopullisen valinnan itse, mutta kun nämä asut ovat täysin erilaisia siihen verrattuna mitä minulla yleensä on juhlissa päällä, joten haluan myös teidän mielipiteenne! :o) Olet kyllä ihan oikeassa tuon kolmosen suhteen...ja kyllähän sen ykkösen hamekin on aika ihana...kamalan hankalaa! :oD

   Poista
 2. Kolmas vaihtoehto minun mieleeni :)

  VastaaPoista
 3. Molemmat ovat todella kauniita mutta jotenkin tykästyin enemmän tohon ekaan :) Ja mullakin on kaapissa niitä "kutistuneita" vaatteita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, onpas mukava kuulla, että jonkun muunkin vaatteet kutistuvat kaapissa!! :oD Ja kiitos mielipiteestäsi! :o)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Samaa Odd Mollyn paitaa löytyy Country Whitesta ja samaan sarjaan kuuluu myös mekko, joka on myös paidan tapaan kokopitsinen. Sekin on aika kaunis! :o)

   Poista
 5. Jotenkin liian mattaa sinun päälläsi :D on tottunut näkemään jotain säihkyvää. mutta erittäin kauniita kokonaisuuksia! tykkään eniten kakkosesta!

  VastaaPoista
 6. Sanoisin, että noista asuista ei mikään pv:n juhliin. Nuo asut on enemmänkin kesän synttäri ym pikku kemujen asuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, itsehän jo seitsemättä kertaa tähän ko. juhlaan menevänä luulen tietäväni mitä olen tekemässä. :oD Kyseessähän on ns. "pienempi" juhla kuin esimerkiksi joukko-osastojen vuosipäivät, jossa TÄYTYY olla pitkä iltapuku, mutta koska tässä juhlassa pukukoodina on m58, niin nämä asut ovat etiketin mukaisia. Kokonaisuushan ratkaiseet...asu, kampaus, meikki, korut, kengät yms. you know. ;o) Ja tässä kuvassahan on pelkkä asu. Ja mitä kesäisyyteen tulee...miksi sen nyt pitäisi niin kauhean talvinen ollakkaan? Perjantainahan on kevään ensimmäinen päivä! ;o)

   Poista
  2. Noh, itseasiassa olen pv:llä töissä ja tiedän erilaisten juhlien luonteen. Kysyit mielipidettä ja sanoin sen, en mielestäni tylysti tai jtn. You know. ;)

   Itseasiassa pukukoodissa jos lukee tummapuku niin naisella myös juhlava housupuku on sallittu.

   Ei sen talvinen tarvitse ollakkaan, mutta tuntuu hassulta jos se on kesäasu. Sen pitäisi olla kevätasu. Ja jos pukukoodi on tietynlainen asu niin eihän se väärin ole keskellä talvea esim. laittaa pukukoodien mukaista mekkoa, joka on vaikka vaalea kukkamekko, mutta se ei vaan sovi sen aikaiseen vuoden aikaan. Mielestäni esim. tuo pitsipaita ja joku tumma kynähame olisi sopinut, ei ole liian kesäinen tai talvinen.

   Mutta joka tapauksessa hauskoja juhlia. :-)


   -C-

   Poista
  3. mielestäni sen pitää olla juuri keväistä ja kesäistä!! <3

   Poista
  4. C: Tiesin kommentistasi, että olet pv:llä töissä tms. Huomasithan, että käytin vastauksessani pukukoodia m58? Koska tiesin, että tiedät mistä puhutaan. ;o) Ja jotenkin minulla on myös sellainen fiilis, että olet mies, mutta voin olla myös väärässä!! :oD

   Kyllä, tiedän, huosupuku on sallittu tumman puvun kanssa. Pari kommenttia tästä alemmas, niin siitä oli puhettakin. :o)

   Niin, tässähän tämä meidän mielipide ero sitten tuleekin. Sinun mielestäsi on hassua pukeutua talvella kesäasuun. Tiedätkö, niin minunkin mielestä. Ja tässä vaiheessa sinä varmaankin ihmettelet, että miksi minä sitten kuitenkin teen niin. No siksi, että tämä valitsemani mekko EI mielestäni ole mikään kesämekko. Sinun mielestäsi kynähame paidan kanssa olisi ok, mutta minä voisin laittaa sellaisen asun, jos olisin töissä jossakin toimistossa yms. mutta en missään tapauksessa ikinä pv:n juhliin. Mutta, nämähän ovat makuasioita.

   Olen edelleenkin sitä mieltä, että tämä minun valitsemani mekko kaikessa ihanuudessaan kokonaisuutena asusteiden yms. kanssa on aivan täydellinen ja juuri MINUN NÄKÖISENI, koska se jos mikä on tärkeintä.

   Haluan lopuksi korostaa, että minä(kään) en kirjoittanut edellistä ja tätä kommenttiani mitenkään tylysti (tai jos kirjoitin niin en ainakaan tarkoita sitä!), en laisinkaan. Kerroithan sinäkin mielipiteesi, saanhan minäkin kertoa omani, eikö vain. ;o)

   Kiitos toivotuksista, uskon, että juhlat ovat oikein hauskat ottaen huomioon, että nyt vietetään viimeistä Karjalan Jääkäripataljoonan perinnepäivää ennen kuin koko prikaati lakkaa olemasta, you know what I mean!! ;oD

   Mukavaa, että jätit jonkinlaisen nimimerkin itsestäsi. :o)   Ja kiitos ihana eliisa kommentistasi ♥

   Poista
 7. Tervehdys! Noissa kaikissa kolmessa vaihtoehdoissa on kauniit asut mutta kolmas vaihtoehto mekko on hieno ja kaunis kun siinä on tuo nyöritys takana. :) T: Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sanna! Luulen, että päädyn juurikin tuohon kolmos vaihtoehtoon. Se on minustakin kaunein. :o)

   Poista
 8. Olen samaa mieltä anonyymin kanssa kesäisyydestä. En kuitenkaan ymmärrä mikseivät kävisi pv:n juhliin jos ovat pukukoodin mukaisia? Kolmonen on musta kaunein. Ja kantajansa on varmasti missä tahansa vaihtoehdossa tahansa kaunis ja tilaisuuteen sopivasti pukeutunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Lissu. Ja kiitos ihanasta kommentistasi! ♥ Otinkin kantaa asujen kesäisyyteen tuolla ylempänä. Kolmonen on loppujen lopuksi minustakin kaikista kaunein. :o) Ja kyllä on pukukoodin mukainen. On tässä ko. juhlassa nähty naisilla myös housupukua!?! Toki sekin on periaattessa pukukoodin mukainen, koska univormu m58:han vastaa siviilissä tummaa pukua, mutta minusta bisnesmäinen housupuku ei sovellu juhlan luonteeseen.

   Poista
 9. Upeaan asuun päädyit, kadehdin hieman sinua, on upeaa että nuo perinteet ovat vielä voimassa ja näitä juhlia järjestetään edelleen, ei näitä asioita oikein "siviilit" voi ymmärtää, muistan lapsuudesta miten ihanaa oli seurata äitini pukeutumista milloin mihinkin juhliin ja ne itsenäisyyspäivän juhlat... Minulle on jäänyt myös perinne että sytytän ikkunoihin kaksi kynttilää klo 18 ja sammutan ne klo 20, samalla seuraan linnanjuhlia televisiosta.
  Ihania juhlia teille ja jään odottamaan kuvasatoa juhlista, kampauksestasi
  ja puvustasi. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä, olen onnekas, että pääsen osallistumaan tällaisiin juhliin, ja vielä onnekkaampi siitä, että nämä ovat jatkuvia perinteitä ja niistä pidetään kiinni.

   Sinun itsenäisyyspäivän perinteet kuulostavat hyvin samansuuntaisilta kuin itsellänikin. :o)

   Mukavaa viikonjatkoa Sinulle!

   Poista

Teidän lukijoiden juttujakin on kiva lueskella ja ne lämmittävät mieltä, joten älä epäröi jättää kommenttia! ♥