17. tammikuuta 2013

Vuosi 2012 - Tammi-helmikuu

TAMMIKUU 2012

Kun aloin selailemaan läpi viime vuoden alkuvuoden postauksia niin sieltä löytyi kaikille yhdistävä tekijä: vaaleanpunainen! Heti joulun jälkeen kaipasin keväistä ja kepeää hempeyttä, joten vaaleanpunainen väri miltei kaikessa oli vastaus kysymykseen. 


Tammikuussa olin vielä äitiyslomalla kotona lasten kanssa. Kävin tyynyostoksilla Pentikissä. Ostin sieltä vaaleanruskean vekatun Boston-tyynynpäällisen, ja viime kevään sesongista pinkin chenille-tyynynpäällisen.


Minulla oli kova leipomisinto päällä, ja leivoin esim. juustosämpylöitä useinkin itse. Myös kattauksessa väri on vaaleanpunainen!


Aivan tammikuun lopussa on iki-ihanan ystäväni syntymäpäivä, ja leivon hänelle sydämenmuotoisen kakun. :o) Ihan putkeen ei tämä leipominen mennyt. Voin sanoa, että ennen tätä en K-O-S-K-A-A-N aikaisemmin ollut epäonnistunut missään kakun leivonnassa, mutta tässä jos jossain tyrin aivan kaiken! :oD Tai siis tämän kakun ensimmäisessä versiossa!! Tämä juttu täytyy kyllä hivenen avata.

Ensinnäkin kakku lässähti kun otin sen uunista siis WHAAAAT!!?!!, siis aivan ennen kuulumatonta minulle. Olin vain aikaisemmin ihmetellyt, että miten esim. siskoni onnistuu siinä suurinpiirtein aina! ♥ 
No jokatapauksessa...kakku oli ihan mutkalla ja reunat aika kovat. Ajattelin kuitenkin, että kun sen täyttää jollain niin kyllä siitä varmaan ihan hyvä tulee, mutta että uusi kakku on kuitenkin lahjaksi tehtävä. Täytin kakun runsaasti hillolla. Minulla ei ollut tarpeeksi kermaa kahden kakun päälle, joten ajattelin laittaa siihen suklaakuorrutuksen, koska olihan joululta jäänyt vielä yksi suklaalevy, jossa oli marjoja. Joten, etsin netistä hyvän (olevinaan hyvän) ohjeen kuorrutuksen tekoon. Loppujen lopuksi minulla oli kattilan pohjassa kiinteähkö möykky suklaata. Huom, sen piti olla juoksevaa, niin netissä oli oikein kuvien kanssa kerrottu! 
Kuitenkin sitkeästi levitin suklaa"massan" kakun päälle, joka juuri ja juuri riitti koko kakkuun. Kakku oli oikeasti aika ruman näköinen, koska suklaahan ei ollut tasaista vaan siinähän oli ne marjojen palat niin kakku näytti vähintäänkin siltä, että sillä olisi ollut jokin rokko!
No mutta sitten tajusin, että kakku on sillä alustalla jolle lahjaksi menevä kakku olisi pitänyt laittaa, joten päätin siirtää kakun toiselle alustalle. Niin väärä ajatus!!! 
Tiedättekö.....minä pudotin sen kakun ylösalaisin lattialle!!! Voitteko kuvitella?!! HAH!! :oD 
No, ei hätä tämännäköinen. Koska suklaa kakun päällä oli niin tönkköä ja sitkeää, se piti kakun koossa, joten otin ja nostin kakun uudelle lautaselle!! :oD Tässä vaiheessa en voinut enää muuta kuin nauraa, miten kaikki asiat menevät ihan vituralleen kun kerran ovat mennäkseen! Noh, tuumailin siinä hetken, että heitänkö kakun kuitenkin heti roskiin, mutta ajattelin, että kyllähän sitä täytyy maistella kun kerran on niin kovia kokenutkin. Miettikääs, suklaakakkupohja, mustikkahilloa ja maitosuklaata, ei paha yhdistelmä. Leikkasin kakusta palasen ja huomasin, että kerrosten väliin oli jäänyt rako, vähän niinkuin sellainen ilmarako!!! Siis niiiiiin floppi koko kakku, mutta kyllä se ihan hyvälle maistui. :oD Tein sen jälkeen toisen kakun ja se onnistui niinkuin pitikin, lopputuloksen näette tässä. :o) Huom. tässäkin vaaleanpunaiset koristeet!!!


HELMIKUU 2012

Helmikuussa vaaleanpunaisen himotus jatkuu, kukat vaihtuvat olohuoneen pöydällä.


Vaaleanpunaista alkaa ilmestymään sisustuksen lisäksi myös vaatteisiin ja asusteisiin. Uusi vaaleanpunainen tuubihuivi löytyi Cubuksesta.


Helmikuun alkupuolella tuli tieto Pohjois-Karjalan Prikaatin lakkauttamisesta vuoden 2013 loppuun mennessä. Tulevaisuutta täytyi alkaa miettimään uudelta kantilta.


Helmikuussa on myös ystävänpäivä, enkä voinut vastustaa tätä herkullisen sävyistä kukkaa Prismalla.


Olen aina pitänyt vaaleanpunaisesta, mutta tällä kertaa tykästyin vaaleanpunaisen hieman tummempaan sävyyn. Aiemmin kaiken on pitänyt olla vaaleaa ja hempeää baby pinkkiä. Servettiteline on Pentikin Niitty-sarjaa keväältä 2006.


Ystävänpäiväteemaan sopivat kengät ovat suosikkini!! ♥ Bling-blingiä ei voi koskaan olla liikaa!! :o)


Helmikuun lopussa vietimme Karjalan Jääkäripaltaljoonan perinnepäivää.


Tämänvuotiseen juhlaanhan ei olekkaan enää kauhean pitkä aika! Jee!! Ja muuten, tällä kertaa tiedän jo valmiiksi, että mitä aion laittaa päälleni juhlaan, hih!! ;o)

Sellaisia muistelmia, jatketaan sarjaa huomenna,
hyvää yötä kaikille.


Helene

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teidän lukijoiden juttujakin on kiva lueskella ja ne lämmittävät mieltä, joten älä epäröi jättää kommenttia! ♥