24. tammikuuta 2013

Vuosi 2012 - Heinä-elokuu


HEINÄKUU 2012 

Heinäkuu alkoi sillä minun työhaastattelulla Country Whitessa. :o) Oli lämmin ja aurinkoinen perjantai aamu kun saavuimme kuvan kauniiseen miljööseen Tuomarinkylän kartanolle. Olimme hyvin hyvissäajoin ja kun käveleksimme hieman pihalla niin rakennusten takaa paljastui pelto joka oli täynnä heinäseipäitä! Mitä ihmettä...eihän niitä näe enää missään, koska nykyäänhän kaikki pellon reunukset ovat täynnä vain valkeita palloja! Niin, Helsingissä niitä näkee!? :oD Tunnelma haastattelun alkajaisiksi oli siis kunnossa. :o) 

En ollut koskaan käynyt ko. paikassa ennen kuin menin sinne työhaastatteluun, mutta ihastuin ihan välittömästi koko paikkaan, sen tunnelmaan, tavaroihin, ja eritoten ihmisiin siellä! :o) En olisi halunnut lähteä sieltä pois ollenkaan! Haastattelu meni tosi hyvin, ja olin entistä innostuneempi koko asiasta.


Lähdimme suoraan haastattelusta viettämään lomaa mieheni vanhempien luo Keski-Suomeen. Loman alkupäivät olivat kaukana rennosta lomailusta kun odotin jännittyneenä, kuin kuuta nousevaa, puhelua työpaikasta. Vihdoin eräänä iltapäivänä puhelin soi, kun olimme juuri juoneet päiväkahvit terassilla. Sain kuulla puhelimessa maailman parhaita uutisia:
OLIN SAANUT TYÖPAIKAN, UNELMIENI TYÖPAIKAN!!!! ♥
Vieläkin nousee tippa linssiin kun muitelen sitä iloa ja riemua ja onnea!!

Siitä alkoikin sitten kova käytännönasioiden järjestely, uuden kodin etsintä, muutto jne. Asiat kuitenkin etenivät vauhdilla. Jo parin päivän päästä meillä olikin jo sitten asunto, juuri sieltä mistä halusimmekin. Päivähoitohakemukset oli laitettu, muuttoauto tilattu ja jopa sähkösopimukset hoidettu jne. Olimme edelleen "loma"reissulla, mutta onneksi lomallakin netti toimii!! :oD Kun kaikki suuret ja tärkeimmät asiat oli hoidettu niin kotiin palatessa ei ollut juuri muuta kuin pakkaaminen, pakkaaminen ja pakkaaminen! :oD Mutta paria päivää ennen kuin lähdimme kotiin niin lähdimme hurvittelemaan ja tuulettamaan ajatuksia PowerParkkiin. :o)


Täälläkin olin ihan ensimmäistä kertaa, ja paikka yllätti positiivisesti. Huvipuistossa on tosi kivoja ja erikoisia rakennuksia. Aina cowboy-teemasta linnoihin asti. :o) Edellisestä huvipuisto käynnistäni oli aikaa vaikka kuinka paljon. Olin silloin hurja teini-ikäinen, eikä mieleeni ollut tullut, että teininä niinkin ihana laite kuin vuoristorata ja kaikki sen tyyppiset jutut eivät näin kymmenen vuoden tauon jälkeen tuntuisi enää NIIN ihanalta. Tajusin sen siinä vaiheessa kun jo istuin yhden sellaisen kyydissä tukkahulmuten....huusin ja pelkäsin! :oD


Ettei totuus pääse unohtumaan niin erään huvijunan reitti oli "somistettu" hyvinkin kotoisasti! :oD
Tämä laite oli (yllättäen) ehdottomasti Tomaksen suosikki! Tässä laitteessa kävimme vaikka kuinka monta kertaa. :o)


Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös meidän loma. Kotiin lähtö tuntui hurjan vaikealta, kun tiesi mikä työmäärä siellä odottaa. Muuttoon oli aikaa pikkuisen reilu kaksi viikkoa!!
Sen lisäksi, että täytyi pakata, päätin, että muutamia maalausjuttuja täytyy saada tehtyä ennen muuttoa. Käsittelin meidän ruokapöydän uudelleen. Väri vaihtui tummasta pähkinästä vaaleaan harmaaseen. Ostin myös valmiiksi pöytätabletit ja kankaat tuolinpäällisiin. 
Joita en ole muuten vieläkään saanut tehtyä!!! :oD


Pakkailujen, maalaamisten ja kyläilyjen lomassa ehdin aina välillä myös istahtaa hetkeksi nauttimaan kesästä, ja lempiherkustani, eli maustamatonta jogurttia, mysliä ja tuoreita pensasmustikoita, nami! :o)


ELOKUU 2012

Muutimme elokuun alussa. Muutopäivän aamu valkeni tosi harmaana ja sateisena. Mutta perille päästyämme, meitä oli vastaanottamassa ihana lämmin aurinko, mieheni serkku vaimoineen toivottamassa tervetulleeksi "etelään", sekä rivi mieheni kurssikavereita muuttoavuksi. 


Uusi kotimme on todellakin aivan uusi. Kaikkein ihaninta uudessa kodissamme on kuitenkin sauna, jota ilman olimme monta vuotta.


Tässä on isäni kasvattama kesäkurpitsa, aivan valtava sanoisinko! :oD Kannoin sen mukanani uuteen kotiin, koska emme ehtineet sitä syödä ennen muuttoa. Kuvassa on tutti, jotta saa paremman käsityksen kurpitsan koosta. Emme saaneet tätä ihan kokonaan syödyksi, mutta hyvää se kuitenkin oli, olihan se isäni itse viljelemä, kiitos! ♥ Ensi kesänä sitten samanlainen. :o)


Parvekkeen sain laitettua kuntoon ihan ensimmäiseksi. Siellä olikin sitten mukava nauttia auringosta ja juoda päiväkahveja. Pian tämän kuvan ottamisen jälkeen mieheni öljysi kalusteet tummanharmaalla puuöljyllä, ja ne ovatkin nyt kuin uudet. Tykkään tosi paljon. Tosin, niiden kuvaaminen taitaa jäädä hieman keväämmälle. :o)Helene


2 kommenttia:

 1. Heips,
  mukava lukea kuluneen vuotesi tapahtumia, ja siinä samassa yrittää hieman itsekin muistella kaikkea tapahtunutta.
  Tuosta kesäkurpitsasta oli pakko alkaa rustailemaan vinkkiä. Itselläni kasvoi kesäkurpitsaa ja jossain vaiheessa sekin syömäkiintiö täyttyi,kun yrittää laittaa kurpitsaa hieman joka ruokaan täyteaineeksi mukaan. Naapuriemäntä toi rotinoiksi kesäkurpitsa-suklaakakun, joka oli itsestäni aivan taivaallista. Netistä löytyi minulle mieluinen ohje. Koska isot kurpitsat tahtovat muuttua puumaisen makuisiksi, sopii kurpitsa ihan loistavasti juuri tähän tarkoitukseen. Menneellä viikolla testasin kakkua pakastetusta kurpitsaraasteesta, ja hyvin onnistui. Muistaa vain hieman sulattaa ja ottaa liian veden pois ennnen kakkutaikinaan lisäämistä. Kakku on helppo ja nopea valmistaa!!
  www.kotikokki.net/reseptit/nayta/17547/Kesäkurpitsa-suklaakakku/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä!! Täytyy laittaa korvan taakse, jos ensi kesänä tulee yhtä suuria kurpitsoja! :o)

   Poista

Teidän lukijoiden juttujakin on kiva lueskella ja ne lämmittävät mieltä, joten älä epäröi jättää kommenttia! ♥