11. syyskuuta 2012

Kuorrutetut omenamuffinssit


Kävimme lauantaina minun tätini luona kyläilemässä ja yllätykseksi minun äitini oli tullut sinne kyläilemään. Minun vanhemmathan asuvat edelleen Itä-Suomessa ja edellisen kerran näimme ennen muuttoa. Niin yllätys oli oikein mukava kun näimme taas pitkästä aikaa.

Eilen saimme sitten nämä samaiset vieraat kyläilemään myös meillä ja leivoin pikkumakeaksi näitä mielttömän hyviä muffinsseja, jotka sopivat hyvin syksyisiin herkutteluhetkiin! Nämä olivat vieraiden mielestä niin herkullisia, että halusivat ohjeen näihin. Tässä tämä tulee, olkaa hyvä!


Ohjeen olen löytänyt netistä...jostakin, mutta olen hieman muokannut sitä itse. Muffinsseja tulee noin 18 kpl.

110 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl cashew-pähkinöitä rouheena
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1½ tl kanelia
3 omenaa kuutioituna pieniksi paloiksi

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon kuiva-aineet. Lopuksi kääntele taikinaan pähkinärouhe ja omenakuutiot. (Taikina tuntuu tässä vaiheessa siltä, että eihän siinä ole muuta kuin pelkkää omenaa, mutta se on juuri oikeanlaista.)

Jaa taikina silikonisiin muffinssivuokiin tai muffinssipellin koloihin, joihin on laitettu paperivuoka. Paista uunissa 200 asteessa kunnes puutikulla kokeiltaessa siihen ei jää mitään kiinni. Tämä vie noin 20 minuuttia. :o)

Kuorrutus:
100 g huoneenlämpöistä voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 4 dl tomusokeria

Vaahdota voi ja tuorejuusto keskenään. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Laita pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle tai vain lusikoi kuorrutus päälle, niin kuin minä tällä kertaa tein = säästää aikaa. :o)

Muffinsseja kuvatessa sain "yllättäen" pikku apurin hommaan mukaan. Ilme on paljon puhuva: "Mitäs mitäs, nämähän näyttävät aika herkullisilta....."


"....jospa ihan vähän kokeilisin!!" :oD


Kyläilimme viikonloppuna myös muualla ja vein kaikille pikkuviemisiä....töistä ostettu tietenkin! :o) Kauniista paketeista (vaikka itse sanonkin :oD ) teen postauksen ihan erikseen.

Pikkusormet ehtivät niin nopeasti vaikka kuvauspaikkaa vaihtaakin! Ja oli niin hyvä nuoleskella sormia tämän jälkeen! :oD


Herkullista alkuviikkoa!!


Helene

2 kommenttia:

  1. Repeilin täällä pienelle kuvausapulaiselle :)) Voin vaan kuvitella tilanteen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä!! :oD Yleensä olen kyllä saanut kuvailla ihan rauhassa, mutta ilmeisesti kuvauskohde oli nyt vaan niin vastustamaton!! :oD

      Poista

Teidän lukijoiden juttujakin on kiva lueskella ja ne lämmittävät mieltä, joten älä epäröi jättää kommenttia! ♥