9. helmikuuta 2014

Vadelmamutakakku


Pitkästä aikaa herkkuja kehiin tännekkin. Olemme olleet pidennetyllä viikonloppu reissulla mieheni vanhempien luona Keski-Suomessa ja aika usein täällä tulee leivottua anopin kanssa jotain. Tällä kertaa se oli tätä HERKULLISTA vadelmamutakakkua. 


VADELMAMUTAKAKKU
16 annosta

200 g tummaa suklaata
100 g voita tai margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
n. 100 g pakaste vadelmia

1. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat vehnäjauholla. (Kyllä, vehnäjauholla. Kypsään kakkuun ei jää sitä kovaa korppujauhoista reunusta)

2. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunns suklaa on sulanut.

3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaa-rasvaseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos varovasti taikinaan.

4. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Murskaa vadelmat murusiksi ja ripottele taikinan päälle.


5. Kaada/levitä loppu taikina vadelmien päälle.


6. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa n. 30 minuuttia.
Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi.

7. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta (ja ripottele pinnalle kaakaojauhetta).

Tämä kakku on hyvää sellaisenaan, mutta sen kanssa tarjottavaksi sopii kermavaahto tai jäätelö. Esimerkiksi tämä Ainon suklainen metsämarja kermajäätelö oli oikein herkullista kakun kanssa. :o)


Herkullista sunnuntaita kaikille!


Helene

4 kommenttia:

  1. Itsehän pidän mutakakkua uunissa vain max 20 min, koska tykkään, että kakun keskusta valuu. Meidän mutakakusta ei saa ikinä kunnon palaa, vaan keskus lusikoidaan lautaselle. Olen myös hylännyt aikaa sitten korppujauhot, se on jonkun hölmö keksintö leipomisessa, siis käyttää korppujauhoja. mutta noi vadelmat...hmmm...pitää kyllä testata. Onko toi Ainon mustikkajäätelöä vai mitä? :P Kuola valuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa, onpa hyvä idea pitää kakkua vähemmän aikaa uunissa, hyvä vinkki. Tämä oli siis ihan ensimmäinen mutakakku mitä ikinä olen tehnyt. Joo minunkin mielestä tuo vehnäjauho oli tosi hyvä juttu ja mietinkin, että sen voisi ottaa käyttöön kaikkeen muuhunkin leivontaan.
      Ja kun luet vielä vähän tarkemmin niin tuossa lopussahan lukee, että se on Ainon suklaista metsämarja jäätelöä. ;o)))))))) Hyvää oli, kannattaa kokeilla! :o)

      Poista
  2. Nams, ompa syntisen hyvän näköistä!!!!
    Täytyis kokeilla joku viikonloppu tuota herkkulaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatta ehdottomasti kokeilla, sillä syntisen hyvää se olikin! :o)

      Poista

Teidän lukijoiden juttujakin on kiva lueskella ja ne lämmittävät mieltä, joten älä epäröi jättää kommenttia! ♥