1. heinäkuuta 2013

Juhlavaatteita ja asusteita metsän siimeksessä


Tänä iltana vietetään viimeistä Pohjois-Karjalan Prikaatin perustamispäivää. Juhlaa varten ostin uuden mekon. Periatteessa minulla olisi kyllä ollut parikin vaihtoehtoa jo vaatekaapissa, mutta ei mitään sellaista mitä minulla ei olisi ollut jo päällä parin edellisen vuoden aikana saman firman juhlissa. 


Aluksi meinasi tulla paniikki, koska kutsu tähän juhlaan tuli vasta kaksi viikkoa sitten! Yleensähän olen voinut valmistautua prikaatin juhliin jo hyvissä ajoin, koska olen aina tiennyt milloin mitkäkin juhlat ovat, mutta tätä juhlaa ei aina ole vietetty, siksi kutsu tuli yllätyksenä.


Mekon hankinnassahan meinasi tulla kiire. Jokainen juhla-asua itselleen hankkiva varmasti tietää kuinka vaikeaa "sen oikein" asun löytäminen voi olla. Tiedän sen itsekin, ja siksi lähdinkin mekko ostoksille jo valmiiksi kauhun ja paniikin sekaisin tuntein. Kuinkas sitten kävikään....


Suuntasin viime maanantaina työpäivän jälkeen Jumboon. Ensimmäinen kauppa, ja ensimmäinen mekko minkä päälleni sovitin, se oli siinä!! Ei oikeasti koskaan, ikinä, juhlamekko löydy näin helposti!! Täysin minun näköiseni kotelomekko, joka oli haussakin. Pitsi bolero on minun vanha, jota käytin myös edellisessä prikaatin vuosipäivän juhlassa.


Mekko on kaunis myös ilman boleroakin. Sen voi sitten heittää pois jos tuntuu, että se on liikaa, koska huomiseksi on tänne luvattu 28 astetta lämmintä!! Mutta en valita, koska AINA kaikki muut prikaatin ja pataljoonan juhlat ovat olleet talvella, joissa on saanut hytistä kylmissään juhlamekossa ja pikkukengissä ihan tarpeeksi.Tähän mekkoon sopivat minulla jo olemassa olleet juhlakengät...
...ja -laukku.Myös korut ovat vanhat tutut. 
Nämä ovat mielestäni vain niin ihanat, että voisin pitää näitä aina.

Nämä hopeakorut olen saanut äidiltäni. Isäni on aikoinaan ostanut ne hänelle.
Kuvausten jälkeen ne menivät kiilloitukseen ja ovat nyt kuin uudet. :o)


Tälle uudelle mekolle on jo valmiiksi jatkokäyttöä, koska elokuun lopussa häämöttää mieheni valmistujaiset, jonne tarvitsen kaksi lyhyttä juhla-asua ja yhden pitkän. Lyhyitä mekkojahan minulla onkin jo vaikka kuinka monta, mutta ne ovat tyyliltää enemmän coktailmekkoja, ja kumpaankaan "lyhyt mekko" -tilaisuuteen ne eivät sovellu, joten onpahan nyt ainakin toiseen tilaisuuteen asu valmiina. :o)

Tätä kuvausta oli mahtavaa tehdä. Jos mahdollista, että kuvauspaikka on jo heti kotiovesta ulosastuessa jotain tällaista verrattuna tavallisiin ja tuttuihin sisätiloihin niin käytän todellakin sen hyväkseni. Tämä oli luovaa ja helppoa. Luonto kuvien taustalla ei ole koskaan väärin, se on aina juuri niinkuin pitääkin. :o)

Nyt lähden iltaa varten kampaajalle ja kynsihuoltoon. :o)))))


Helene

8 kommenttia:

 1. Kauniin asun olet löytänyt...ja asusteet on kuin tehty mekkoa varten...kivasti kuvattu kaikki puunrunkoa vasten...
  Niin se vain varuskunta loppuu täältäkin meidän kotiseudulta...
  Yksi vanha ja varma työnantaja poistuu Pohjois-Karjalasta...samalla minun kaksi veljeä jää työttömaksi...vai mihinkä eläkeputkeen ne nyt meneekään...

  Oikein mukavaa ja onnistunutta juhlaa teille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä korut ovat kyllä tosi kivat kun ne sopivat niin monien asujen kanssa. Olen pitänyt näitä monen monta kertaa. :o)

   Kyllä varuskunnan lakkauttaminen harmittaa, mutta sitähän tämä elämä on. Vastapainoksi olen silti saanut hyviä kokemuksia, joista ehkä olisin jäänyt paitsi jos varuskunnan lakkauttamispäätöstä ei olisi tullut. Kaikella on puolensa, mutta tosiaan, kaikille ei käy aina hyvin.

   Juhla oli oikein onnistunut. :o) Ihmisiä oli paljon ja oli mukavaa nähdä tuttuja.

   Poista
 2. Muistatko minkä tyylistä lyhyttä mekkoa voi pukea päälle ensimmäisen vaiheen valmistujaisiin? Saako olla värikästä, rempseää? Sillonkin on ilmeisesti mekon vaihtorumba edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!

   Ensimmäisen vaiheen valmistujaiset ei juurikaan eroa toisen vaiheen valmistujaisista. Niinkuin kirjoitin, mielestäni coktail-mekkomaiset asut eivät ole päiväjuhlaan/nimittämistilaisuuteen sopivia.

   Asun täytyy olla TYYLIKÄS ja hillitty, koska kyseessä on päivällä oleva juhlava ja VIRALLINEN tilaisuus. Mielestäni asu voi olla värikäs, muttei rempseä, koska kyseessä ei kuitenkaan ole mitkään bileet. Kuvioiden kanssa olisin hyvin varovainen, ettei asu olisi tilaisuuteen liian mauton tai tule äkkiä liian "arkiseksi". Jakkupuku (hameella) on aina varma valinta, mutta itse aion valita asukseni kotelomekon, koska en itse ole jakkupuku tyyppiä.

   Tiukkaa tekstiä, mutta nämä ovat tilaisuuksia jossa ei sovi soveltaa. Ja kannattaa myös pitää mielessä, että nämä ovat juhlat joissa juhlitaan teidän puolisoitanne, ja he ovat pääosassa.

   Ihania juhlia! :o)

   Poista
 3. Ihania kuvia ja tunnelmia!! Upea kokonaisuus, taidat olla juhlien kaunein puoliso :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana mekko, kengät ja korut. Olet aivan prinsessan kaunis Helene. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, voi kiitos Napsu! Anteeksi, että vastaus on viivästynyt. Tässähän ihan menee sanattomaksi tällaisista kommenteista, kiitos! ♥ :o)

   Poista

Teidän lukijoiden juttujakin on kiva lueskella ja ne lämmittävät mieltä, joten älä epäröi jättää kommenttia! ♥