6. marraskuuta 2011

Viemisiä

Tänään me kävimme kyläilemässä mieheni työkaverin luona. Kyläillään varmaan vielä aika paljon, koska eihän mieheni muuten heitä näe kun on melkein aina toisella paikkakunnalla. Viemisiä täytyi tietenkin viedä, joten leivoin pikkuleipiä. Ohje on aikaisemmin otettu Pirkka-lehdestä.


SUKLAASYDÄMISET PIKKULEIVÄT
32 kpl

125 g voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/3 levyä (8 palaa) tummaa suklaata

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-sokeriseokseen. Anna taikinan levätä kylmässä noin puoli tuntia. Leivo taikinasta kaksi tankoa. Jaa kumpikin 16 osaan. Paloittele suklaapalat neljään osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi siten, että kunkin pallon sisään tulee pala suklaata. Paista 175-asteessa uunissa 10-15 minuuttia.


Minä lisäsin tähän ohjeeseen ainakin puoli desiä lisää vehnäjauhoja, koska kun tein näitä ensimmäisen kerran niin pikkuleivät levisivät pitkin peltiä, ns. sulivat. Ja suklaata voi varata hieman enemmän, minulle tulee tästä taikinasta näitä joka kerta enemmän kuin tuo 32 kpl. Riippuu tietenkin siitä, että minkä kokoisia tekee. Minä tein pikkuruisia koska nämä kuitenkin hieman kohoavat uunissa. Ja paistoajaksi minun mielestä riittää aivan hyvin 10min.

Tällä kertaa halusin vähän vaihtelua näihin, niin laitoin osaan pikkuleivistä valkosuklaata täytteeksi. Nämä ovat herkullisia ja tosi helppoja tehdä. Ehkäpä tässä olisi vaihtoehto kyläily viemisiksi joulun alla tavallisen konvehtirasian sijaan. Näitähän voisi maustaa myös enemmän jouluisemman makuisiksikin...hmm...mietitään.

Olen saanut tämän purkin joululahjaksi ystävältäni Eliisalta, jonka blogia, Moments in life pääset katsomaan täältä. Purkin kyljessä lukee marmeladi. Marmeladia tulee syötyä todella vähän niin sitä ei tule ostettuakaan purkin täytteeksi, joten purkki sää täytettä pikkuleivistä.




Tällaisena ne lähtivät viemisiksi:




Helene

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teidän lukijoiden juttujakin on kiva lueskella ja ne lämmittävät mieltä, joten älä epäröi jättää kommenttia! ♥