Minun aamuni alkoi ihanasti, kun mieheni ja pojat tulivat herättämään minut ja toivat aamupalan sänkyyn. Aamupalalla oli myös palanen kakkua jonka he itse olivat leiponeet. Tosin he tekivät sen jo eilen, joten tiesin tästä.
Hieman autoin kakun täytteiden suunnittelussa, mutta he tekivät tämän kuitenkin ihan itse.
MANSIKKA-SUKLAA TÄYTEKAKKU
Pohja:
150 g tummaa suklaata
150 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl leivonta kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. (meillä halk. 24 cm.)
2. Paloittele suklaa kattilaan, lisää voi ja sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.
3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-rasvaseos.
4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.
5. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteessa, uunin alimmalla tasolla n. 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys cocktail-tikulla keskeltä kakkua. Annan kakun jäähtyä ennen kumoamista.
Kostutus:
Omenatäysmehua
Täytteenä:
Soseutettu mansikkahillo
Suklaa-ganache:
150 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
Kiehauta kerma kattilassa ja sulata siihen suklaa palat. Jäähdytä ja vatkaa jääkaappikylmänä vaahdoksi.
Vaahdosta tulee tummalla suklaalla aika kovaa. Pehmeämmän vaahdon saa tekemällä ganachen maitosuklaasta.
6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta ne sitä mukaa kuin täytät.
Kakusta tulee suklaan takia sachermaisen tiivis, joten kostutuksessa ei kannata säästellä.
7. Laita molempia täytteitä molempiin väleihin.
Kuorrutus:
Mansikkakermaa
Tämä on siis valmista Valion vaahtoutuvaa mansikkakermaa. En aikaisemmin ollut käyttänyt ko. tuotetta, koska arvelin sen olevan liian makeaa tai ei muuten vain hyvän makuista, mutta olin väärässä, tämä on aivan mielettömän hyvää! Tuoksuu kuin mansikkajäätelö ja maistuu kuin mansikkajäätelö, nami. :o)
8. Vaahdota kerma ja levitä/pursota kerma kakun päälle haluamallasi tavalla.
Koristeet:
Valmiita suklaa- ja sokerikoristeita
150 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
Kiehauta kerma kattilassa ja sulata siihen suklaa palat. Jäähdytä ja vatkaa jääkaappikylmänä vaahdoksi.
Vaahdosta tulee tummalla suklaalla aika kovaa. Pehmeämmän vaahdon saa tekemällä ganachen maitosuklaasta.
6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta ne sitä mukaa kuin täytät.
Kakusta tulee suklaan takia sachermaisen tiivis, joten kostutuksessa ei kannata säästellä.
7. Laita molempia täytteitä molempiin väleihin.
Kuorrutus:
Mansikkakermaa
Tämä on siis valmista Valion vaahtoutuvaa mansikkakermaa. En aikaisemmin ollut käyttänyt ko. tuotetta, koska arvelin sen olevan liian makeaa tai ei muuten vain hyvän makuista, mutta olin väärässä, tämä on aivan mielettömän hyvää! Tuoksuu kuin mansikkajäätelö ja maistuu kuin mansikkajäätelö, nami. :o)
8. Vaahdota kerma ja levitä/pursota kerma kakun päälle haluamallasi tavalla.
Koristeet:
Valmiita suklaa- ja sokerikoristeita
Kakku on aivan mielettömän hyvää, eikä ollenkaan liian makea vaikka ainekset yhdessä siltä ehkä kuulostavatkin. :o)
Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille!!
Helene
Moikka Helene, uusi innokas lukija ilmoittautuu :)
VastaaPoistaOletpa tehnyt herkullisennäköisen kakun, ihania nuo pikkusydämet <3
Tervetuloa vastavierailulle & lukijaksi blogiini Valkeat Unelmat!
Kiitos ihanasta koomentistasi ja vielä ihampaa on saada sinut lukijakseni. Kävinkin jo vastavierailulla blogissasi, ja sinne jäin. ;o)
VastaaPoistaMutta täytyy kyllä sanoa, että tämä kakkuhan oli siis mieheni tekemä, joten kaikki kunnia hänelle. Yllätyin itsekin lopputuloksesta!! :oD
Voi ihanuus, mikä kakku :)
VastaaPoistaMukavaa loppuviikkoa sinulle ♥
Kiitos kommentistasi SisustEllen. Kyllä se kakku olikin hyvää! Mukavaa loppuviikkoa sinullekkin, itse olen vähän kipeänä, mutta toivottavasti tämä menee nopeasti ohi! :o)
VastaaPoista